Závitky na záhorácky spôsob

Tak týmto receptom nás potešila naša milá zákazníčka. No hádajte odkiaľ :)
Silikónové viazanky sú veľmi užitočným pomocníkov a hlavne pri jedení sa nemusíte trápiť vyberaním z jedla na tanieri kúskov motúzikov, nitiek prípadne špáradiel. Navyše to veľmi esteticky vyzerá aj na tanieri.

Závitky na záhorácky spôsob

Porcie 4
Príprava 25 minutes
Pečenie 40 minutes
Celkovo 1 hours, 5 minutes

Suroviny

  • olej
  • 400g bravčového stehna alebo bravčové karé vykostené
  • 550g kyslej kapusty
  • 2 stredne veľké cibuľe
  • 100g slaniny
  • rasca
  • soľ
  • cesnak
  • mletá paprika
  • mleté korenie

Postup

Plnka
Slaninu pokrájame na kocky, dáme na panvicu a osmažíme, pridáme kapustu (je lepšie ju nakrájať) a necháme dusiť do polomäkka.
Mäso umyjeme, nakrájame na plátky a jemne naklepeme. Potrieme cesnakom, osolíme, okoreníme a naplníme vychladnutou plnkou. Plátky zrolujeme, zviažeme silikónovu šnúrkou a na oleji prudko opečieme. Závitky vyberieme a vo výpeku do sklovita opražíme pokrájanú cibuľu a podlejeme trochou vriacej vody alebo vývaru.
Závitky vložíme do silikonovej formy ryba, osolíme, opaprikujeme, okoreníme a zalejeme opraženou cibuľou. Dusíme v rúre prikryté vrchnákom asi 40 – 45 min.

Naše poznámky k receptu

Pripravte si v silikónovom pekáči alebo v Rybe, mäsko si pustí veľa šťavy a rýchlo sa prepečie.

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.