Tak týmto receptom nás potešila naša milá zákazníčka. No hádajte odkiaľ 

Silikónové viazanky sú veľmi užitočným pomocníkov a hlavne pri jedení sa nemusíte trápiť vyberaním z jedla na tanieri kúskov motúzikov, nitiek prípadne špáradiel. Navyše to veľmi esteticky vyzerá aj na tanieri.
Závitky na záhorácky spôsob
Porcie | 4 |
Príprava | 25 minutes |
Pečenie | 40 minutes |
Celkovo | 1 hours, 5 minutes |
Suroviny
- olej
- 400g bravčového stehna alebo bravčové karé vykostené
- 550g kyslej kapusty
- 2 stredne veľké cibuľe
- 100g slaniny
- rasca
- soľ
- cesnak
- mletá paprika
- mleté korenie
Postup
Plnka | |
Slaninu pokrájame na kocky, dáme na panvicu a osmažíme, pridáme kapustu (je lepšie ju nakrájať) a necháme dusiť do polomäkka. | |
Mäso umyjeme, nakrájame na plátky a jemne naklepeme. Potrieme cesnakom, osolíme, okoreníme a naplníme vychladnutou plnkou. Plátky zrolujeme, zviažeme silikónovu šnúrkou a na oleji prudko opečieme. Závitky vyberieme a vo výpeku do sklovita opražíme pokrájanú cibuľu a podlejeme trochou vriacej vody alebo vývaru. Závitky vložíme do silikonovej formy ryba, osolíme, opaprikujeme, okoreníme a zalejeme opraženou cibuľou. Dusíme v rúre prikryté vrchnákom asi 40 – 45 min. |
Naše poznámky k receptu
Pripravte si v silikónovom pekáči alebo v Rybe, mäsko si pustí veľa šťavy a rýchlo sa prepečie.