Red Velvet cupcakes sú takzvané luxsusné cupcakes. Tak sme sa o tom chceli presvedčiť.
Chutili ozaj skvelo. Vďaka cmaru sú vláčne a rozplývajú sa na jazyku. Na webe je receptov veľa. Najskôr sme vyskúšali recept s maslom. Ale najviac sa nám pozdával recept od Marty Stewart. Tu je použitý olej namiesto masla. Chuťovo boli obidva recepty výborné, ale pri maslovom recepte sa cupcakes po upečení horšie oddeľovali od košíčkov.
Red Velvet Cupcake
Suroviny
- 2 1/2 hrnčeka polohrubej múky
- 2 PL holandského kakaa
- 1 KL soli
- 1 1/2 hrnčeka krupicového cukru
- 2 vajcia
- 1/2 KL červenej gélovej farby
- 1 KL vanilkovej esencie
- 1 hrnček cmaru
- 1 1/2 KL sódy bikarbóny
- 2 KL vinného octu
- 1 1/2 hrnčeka oleja
Postup
|
V miske si najskôr zmiešame múku s kakaom a soľou. V druhej miske si ručným šľahačom vymiešame krupicový cukor s olejom a postupne pridávame vajíčka. Cmar zmiešame s farbivom a vanilkovou esenciou.
Do tekutej zmesy postupne primiešavame suchú a cmarovú zmes až kým nevznikne jednotná konzistencia. Nakoniec zmiešame sódu bik. s octom (začne to kypieť) a okamžite vlejeme do zmesy a vymiešame. Zmesou naplníme košíčky tak do 3/4, ktoré sme si dali do silikónovej formy. Pečieme asi pri 175°C cca 15-20 min. Záleží podľa toho ako vám pečie rúra.
Ak nemáte potravinárske farbivo môžete použiť aj prírodné a to šťavu z červenej repy.
Krém sme robili so šlahačkou, mascarpone a cukrom. Veľmi sa nevydaril, bol riedky. Ale chutil výborne.
Na budúce vyskúšame použiť namiesto šľahačky maslo.
|  |
Naše poznámky k receptu
Na recept sme použili silikónovú formu na muffiny.