Pri tomto recepte sme nahradili sušienkový korpus trochu zdravšou variantou. Ďatlový korpus je úplne vynikajúci a po koláčiku sa u nás len tak zaprášilo. Určite ho vyskúšajte.
CHEESECAKE S ĎATLOVÝM KORPUSOM
Suroviny
- 1 bal ďatlí
- 150 - 200g orechy, mandle (posekané)
- 250g mascarpone
- 250g jemného tvarohu
- 100g biela čokoláda
- jahody
Postup
KORPUS: Najprv si namočíme vykôstkované ďatle do vody (10minút). Orechy a mandle v mixéri vymixujeme na múku. Následne pridáme ďatle a opäť mixujeme až nám nevznikne hustá konzistencia. Ak je cesto suché, prilejte vodu podľa potreby. Mala by vzniknúť nie celkom jednotná, lepkavá hmota. Hmotou naplníme silikónovú formu a dáme zmes stuhnúť do chladničky. PLNKA: Zmiešame mascarpone, tvaroh a pridáme vychladnutú roztopenú bielu čokoládu. Cheesecake hmotu natrieme na korpus a celé dáme opäť stuhnúť do chladničky. Najlepšie cez noc. Na dochutenie sme zvolili polevu z čerstvých jahôd, ktoré sme rozmixovali ponorným mixérom. |
Naše poznámky k receptu
Na cheesecake sme použili silikónovú formu Quiche