Maková bábovka

Recept na veľmi chutnú, ľahodnú s chrumkajúcim makom pod zubami bábovku máme od našej kamarátky Moniky.

Ďakujeme veľmi pekne za recept.

Maková bábovka

Suroviny

  • 4 ks vajcia
  • 2 dcl slnečnicový olej
  • 300g hladká špaldová múka
  • 150g trstinový cukor
  • 1/2 bal. prášku do pečiva
  • 250g mak celý (nemletý)
  • 1 - 2 dcl vody (podľa hustoty cesta)
  • sušené slivky, hrozienka

Postup

Rúru si predohrejeme na 170°C. V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny a prilejeme mlieko. Následne postupne pridávame suché prísady (zmiešaná múka, mak a prášok do pečiva) a olej. Nakoniec pridáme sušené ovocie.
Cesto vylejeme do formy na bábovku.
Formu vložíme do rúry a pečieme približne 40 - 50 minúť.
Vyberieme z rúry a necháme 10 minút postáť až potom vyklopíme. Bábovku necháme aspoň hodinu vychladnúť až potom ju krájame.

Naše poznámky k receptu

Na recept môžete použiť Silikónovú formu na bábovku.

 

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.