Recept na veľmi chutnú, ľahodnú s chrumkajúcim makom pod zubami bábovku máme od našej kamarátky Moniky.
Ďakujeme veľmi pekne za recept.
Maková bábovka
Suroviny
- 4 ks vajcia
- 2 dcl slnečnicový olej
- 300g hladká špaldová múka
- 150g trstinový cukor
- 1/2 bal. prášku do pečiva
- 250g mak celý (nemletý)
- 1 - 2 dcl vody (podľa hustoty cesta)
- sušené slivky, hrozienka
Postup
Rúru si predohrejeme na 170°C. V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny a prilejeme mlieko. Následne postupne pridávame suché prísady (zmiešaná múka, mak a prášok do pečiva) a olej. Nakoniec pridáme sušené ovocie. Cesto vylejeme do formy na bábovku. Formu vložíme do rúry a pečieme približne 40 - 50 minúť. Vyberieme z rúry a necháme 10 minút postáť až potom vyklopíme. Bábovku necháme aspoň hodinu vychladnúť až potom ju krájame. |
Naše poznámky k receptu
Na recept môžete použiť Silikónovú formu na bábovku.