Čučoriedkové “Donuts” koláčiky

2014-05-31 15.34.58V našom eshope máme novinku a to silikónovú formu na Donuts. Rozmýšľali sme na aký recept ju využijeme, keďže Donuts čiže šišky sa robia z kysnutého cesta a vyprážajú sa.

Vyskúšajte či sa nám táto netypická verzia šišiek podarila.

 

 

Čučoriedkové “Donuts” koláčiky

Suroviny

  • 150g masla
  • 130g cukor kryštáľ
  • 175g hladká múka
  • 2 ks celé vajcia
  • 1 KL prášku do pečiva
  • 2 dcl čučorieky

Postup

V miske vymiešame kryštáľový cukor spolu s maslom roztopeným pri izbovej teplote. K cukru a maslu postupne pridávame vajcia a kypriaci prášok zmiešaný s múkou. Miešaním vytvoríme hladké cesto, do ktorého opatrne primiešame čučoriedky.
Zmesou, pomocou malej lyžičky, naplníme do 2/3 formu na Donuts. Keďže použijeme silikónovú formu nemusíme ju vymastiť a ani vysypať múkou.
Koláčiky dáme piecť na 180 C do vyhriatej rúry na cca. 15-20 minút.
Po upečení vychladnuté koláčiky vyberieme z formy a namáčame ich v roztopenej čokoláde a posypeme ich farebným cukrom.
2014-05-31 15.48.06

Naše poznámky k receptu

Na recept sme použili silikónovú formu Mini DONUTS.

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.