V našom eshope máme novinku a to silikónovú formu na Donuts. Rozmýšľali sme na aký recept ju využijeme, keďže Donuts čiže šišky sa robia z kysnutého cesta a vyprážajú sa.
Vyskúšajte či sa nám táto netypická verzia šišiek podarila.
Čučoriedkové “Donuts” koláčiky
Suroviny
- 150g masla
- 130g cukor kryštáľ
- 175g hladká múka
- 2 ks celé vajcia
- 1 KL prášku do pečiva
- 2 dcl čučorieky
Postup
|
V miske vymiešame kryštáľový cukor spolu s maslom roztopeným pri izbovej teplote. K cukru a maslu postupne pridávame vajcia a kypriaci prášok zmiešaný s múkou. Miešaním vytvoríme hladké cesto, do ktorého opatrne primiešame čučoriedky.
Zmesou, pomocou malej lyžičky, naplníme do 2/3 formu na Donuts. Keďže použijeme silikónovú formu nemusíme ju vymastiť a ani vysypať múkou.
Koláčiky dáme piecť na 180 C do vyhriatej rúry na cca. 15-20 minút.
Po upečení vychladnuté koláčiky vyberieme z formy a namáčame ich v roztopenej čokoláde a posypeme ich farebným cukrom.
|  |
Naše poznámky k receptu
Na recept sme použili silikónovú formu Mini DONUTS.