Maslo s medvedím cesnakom

Života budič – Medvedí cesnak.

Cez víkend sme boli v lese zbierať medvedí cesnak Vybehnite aj vy do lesa a nazbierajte túto liečivú bylinu. Sila medvedieho cesnaku spočíva v posilnení imunity, srdcovo-cievneho systému, prečistení organizmu, podpori trávenia, stolice a zlepšení zdravia dýchacích ciest… Ale poponáhľajte sa, najlepší je čerstvý.

V kuchyni má medvedí cesnak naozaj široké využitie, môžete ho pridať takmer do každého jarného jedla. Hocikam, kde by ste použili kuchynský cesnak, cibuľku alebo pažítku. Môžete si z neho pripraviť pesto alebo aj tento náš recept na  – Maslo s medvedím cesnakom.

TIP: Maslo sa dá dať aj do mrazničky a uchovať na neskôr keď už medvedí cesnak nerastie.

Maslo s medvedím cesnakom

Suroviny

  • 250g masla
  • 80-100g medvedieho cesnaku (množstvo záleží podľa vašej chuti)
  • soľ na ochutenie (môžete použiť aj bilinkovú)

Postup

Maslo nakrájame a necháme zmäknúť pri izbovej teplote aspoň hodinu. Zatiaľ si umyjeme listy medvedieho cesnaku a nakrájame alebo v robote nasekáme na jemno. Zmäknuté maslo prešľaháme mixérom s metličkami a pridáme nasekané listy medvedieho cesnaku a zašľaháme do masla.
Silikónovú formu naplníme zmesou, prikryjeme fóliou a dáme stuhnúť do chladničky. Použijeme až na ďalší deň, aby sa chute prepojili.
Po stuhnutí vyberieme z formy a v chladničke uchovávame zabalené vo fólii.
Môžeme nakrájať na menšie kúsky a odložiť do mrazničky.
2016-03-13 09.52.03

Naše poznámky k receptu

Formu môžete použiť akúkoľvek na muffiny.

 

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.