Života budič – Medvedí cesnak.
Cez víkend sme boli v lese zbierať medvedí cesnak Vybehnite aj vy do lesa a nazbierajte túto liečivú bylinu. Sila medvedieho cesnaku spočíva v posilnení imunity, srdcovo-cievneho systému, prečistení organizmu, podpori trávenia, stolice a zlepšení zdravia dýchacích ciest… Ale poponáhľajte sa, najlepší je čerstvý.
V kuchyni má medvedí cesnak naozaj široké využitie, môžete ho pridať takmer do každého jarného jedla. Hocikam, kde by ste použili kuchynský cesnak, cibuľku alebo pažítku. Môžete si z neho pripraviť pesto alebo aj tento náš recept na – Maslo s medvedím cesnakom.
TIP: Maslo sa dá dať aj do mrazničky a uchovať na neskôr keď už medvedí cesnak nerastie.
Maslo s medvedím cesnakom
Suroviny
- 250g masla
- 80-100g medvedieho cesnaku (množstvo záleží podľa vašej chuti)
- soľ na ochutenie (môžete použiť aj bilinkovú)
Postup
Naše poznámky k receptu
Formu môžete použiť akúkoľvek na muffiny.