Určite nám dáte za pravdu, že táto klasika sa na Vianoce pečie takmer v každej domácnosti. My sme si pripravili trochu zdravšiu variantu a namiesto hladkej múky sme dali špaldovú. Koláčiky sú výborné. a keď si ich naplníte domácou marmeládu tak určite nezostanú ani do druhého sviatku vianočného 
Linecké špaldové koláčiky
Suroviny
- 250g masla
- kôra z jedného bio citrónu
- 110g trstinového cukru (ten treba rozmixovať na práškový)
- 1PL vanilkového cukru
- 2ks žĺtku
- 350g špaldovej múky
Postup
|
Maslo zmiešajte spolu so žĺtkami, trstinovým cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Následne pridávajte múku a vypracujte hladké cesto. Cesto zabaľte do fólie a nechajte v chladničke uležať do druhého dňa.
Rúru si predohrejte na 150°C /teplovzdušnú na 130°C.
Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na plát tenký cca. 3-4 mm. Na posledné vaľkanie sme použili valček s dizajnom hviezdičiek, ktorý na cesto vytlačí pekný 3D efekt. Potom môžete vykrajovať vaše obľúbené tvary. Do každého druhého môžete vykrojiť v strede otvor. Vykrojené tvary dejte na plech s papierom na pečenie. Pečte mierne do ružova. Upečené a vychladnuté kolieska zlepujte obľúbenou marmeládou alebo krémom. |  |
Naše poznámky k receptu
Na recept sme použili Valček na marcipán - hviezdičky.