Linecké špaldové koláčiky

Určite nám dáte za pravdu, že táto klasika sa na Vianoce pečie takmer v každej domácnosti. My sme si pripravili trochu zdravšiu variantu a namiesto hladkej múky sme dali špaldovú. Koláčiky sú výborné. a keď si ich naplníte domácou marmeládu tak určite nezostanú ani do druhého sviatku vianočného :-)

Linecké špaldové koláčiky

Suroviny

  • 250g masla
  • kôra z jedného bio citrónu
  • 110g trstinového cukru (ten treba rozmixovať na práškový)
  • 1PL vanilkového cukru
  • 2ks žĺtku
  • 350g špaldovej múky

Postup

Maslo zmiešajte spolu so žĺtkami, trstinovým cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Následne pridávajte múku a vypracujte hladké cesto. Cesto zabaľte do fólie a nechajte v chladničke uležať do druhého dňa.
Rúru si predohrejte na 150°C /teplovzdušnú na 130°C.
Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na plát tenký cca. 3-4 mm. Na posledné vaľkanie sme použili valček s dizajnom hviezdičiek, ktorý na cesto vytlačí pekný 3D efekt. Potom môžete vykrajovať vaše obľúbené tvary. Do každého druhého môžete vykrojiť v strede otvor. Vykrojené tvary dejte na plech s papierom na pečenie. Pečte mierne do ružova. Upečené a vychladnuté kolieska zlepujte obľúbenou marmeládou alebo krémom.
2014-12-16 17.56.28-1

Naše poznámky k receptu

Na recept sme použili Valček na marcipán - hviezdičky.

 

 

 

 

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.