Tvarohovo – citrónová bábovka
Príprava | 10 minutes |
Pečenie | 55 minutes |
Celkovo | 1 hours, 5 minutes |
Suroviny
- 4 vajcia
- 200g masla
- 250g mäkkého tvarohu
- 250g práškového cukru
- 300g polohrubej múky
- 1 vanilkový cukor
- 6 lyžíc vlažného mlieka
- postrúhaná kôra z 1 citróna chemicky neošetreného
- 1 prášok do pečiva
Postup
1. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a žĺtkami. Pridáme tvaroh a dobre premiešame. 2. Potom vmiešame vanilkový cukor, citrónovú kôru, mlieko, múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. 3. Cesto rozotrieme do vymastenej, hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy a upečieme pri 180 stupňoch cca 50-55 minút. 4. Upečenú bábovku posypeme práškovým cukrom. |