Dvojfarebná bábovka

Dvojfarebná bábovka

Príprava 10 minutes
Pečenie 50 minutes
Celkovo 1 hour

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 1 hrnček práškového cukru (1 hrnček – 0,25 l)
  • 1 hrnček oleja
  • 1/2 hrnčeka vlažného mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 hrnček hrubej múky
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • trocha postrúhanej kôry z citróna chemicky neošetreného

Postup

1, Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme dopenista a postupne prilejeme olej a mlieko, primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva (niekedy môžeme časť hrubej múky nahradiť kokosovou múčkou alebo pomletými orechmi a tak zakaždým máme inú chuť bábovky), vanilkový cukor a trochu postrúhanej citrónovej kôry.
2. Cesto nalejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme v mierne vyhriatej rúre cca 180 stupňov 45 - 50 minút.
3. Upečenú a vychladnutú bábovku vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrom.

Naše poznámky k receptu

Tip od pani Lucie :) z pripraveného cesta si časť odlejem a primiešam doň kakao, potom ho vylejem do formy, kde je už naliate svetlé cesto a vidličkou jemne prejdem po povrchu.

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.