Tento recept máme opäť od našej zákazníčky, ktorá nám poslala aj recept na Tvarohovú tortu. Obidva recepty si priniesli z dovolenky v Taliansku. V srdci Toskánska, len 3 km od mesta Volterra, sa nachádza penzión „Podere San Lorenzo“. Toto miesto Vás zaujme nielen nádherným prostredím, ale aj kuchárskym umením domácej pani. Tá pre svojich hostí organizuje aj kurzy varenia, kde sa naučíte pripraviť originál talianske špeciality.
Ďakujeme našej milej zákazníčke, že sa s nami podelila o tieto výborné recepty.
Torta s lesným ovocím
Príprava | 30 minutes |
Pečenie | 25 minutes |
Celkovo | 55 minutes |
Suroviny
Cesto
- 250g hladkej múky
- 100g kryštálového cukru
- 150g masla
- 2 žĺtky
- 1 vanilkový cukor (alebo polovica vanilkového cukru)
Plnka
- 250ml mlieka
- 75g kryštáľového cukru
- 2 žĺtky
- 30g maizeny
- 1 vanilkový cukor (alebo polovica vanilkového cukru)
- 500g lesného ovocia (mrazené alebo čerstvé, príp. iný druh ovocia podľa sezóny - maliny, jahody, čučoriedky,...)