Torta s lesným ovocím

Tento recept máme opäť od našej zákazníčky, ktorá nám poslala aj recept na Tvarohovú tortu. Obidva recepty si priniesli z dovolenky v Taliansku. V srdci Toskánska, len 3 km od mesta Volterra, sa nachádza penzión „Podere San Lorenzo“. Toto miesto Vás zaujme nielen nádherným prostredím, ale aj kuchárskym umením domácej pani. Tá pre svojich hostí organizuje aj kurzy varenia, kde sa naučíte pripraviť originál talianske špeciality.

Ďakujeme našej milej zákazníčke, že sa s nami podelila o tieto výborné recepty.

 

Torta s lesným ovocím

Príprava 30 minutes
Pečenie 25 minutes
Celkovo 55 minutes

Suroviny

Cesto

  • 250g hladkej múky
  • 100g kryštálového cukru
  • 150g masla
  • 2 žĺtky
  • 1 vanilkový cukor (alebo polovica vanilkového cukru)

Plnka

  • 250ml mlieka
  • 75g kryštáľového cukru
  • 2 žĺtky
  • 30g maizeny
  • 1 vanilkový cukor (alebo polovica vanilkového cukru)
  • 500g lesného ovocia (mrazené alebo čerstvé, príp. iný druh ovocia podľa sezóny - maliny, jahody, čučoriedky,...)

Postup

Cesto
1. Do misky dáme múku, cukor a maslo, ktoré rukami nadrobíme. Pridáme žĺtky, vanilku a vypracujeme cesto.
Recept2
2. Cesto si vyvaľkáme na veľkosť formy, tak aby sme vytvorili dno aj okraje formy. Na okrajoch cesto jemne pritlačíme, aby nám dobre držali. Zvyšok cesta orežeme.
Recept7
3. Takto pripravenú formu dáme piecť do rúry na 20-25 minút pri 180⁰.
Recept8
Plnka
1. Dáme zohrievať mlieko a pridáme polovicu cukru.
Recept3
2. Do misky dáme žĺtky, zvyšok cukru a dobre zamiešame. Pridáme vanilku a maizenu a premiešame.
3. Do zmesi pridáme polovicu zohriateho mlieka, premiešame a vylejeme do hrnca s mliekom. Za stáleho miešania necháme zovrieť, až nám zmes zhustne.
Recept5
Dokončenie torty
1. Upečený základ torty necháme vychladnúť a vyklopíme z formy. Naplníme krémom a rozotrieme.
Recept9
2. Nakoniec dozdobíme ovocím.
Recept10

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.