Gaštanová bábovka (vhodná pre celiatikov)

Týmto receptom by sme chceli potešiť tých, ktorí zle znášajú lepok obsiahnutý v obilninách. Do tejto bábovky sa nepridáva žiadna múka, takže je vhodná aj pre celiatikov.

Kto bábovku ochutnal, nevedel uhádnuť aké suroviny sme použili :)

 

Gaštanová bábovka (vhodná pre celiatikov)

Príprava 10 minutes
Pečenie 40 minutes
Celkovo 50 minutes

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 gaštanové pyré

Postup

1. Žĺtky vymiešame s cukrom a prídáme gaštanové pyré.
2. Z bielkov vymiešame sneh a pridáme do gaštanovej zmesy.
3. Cesto nalejeme do bábovkovej formy a pečieme pri 180⁰ C.
IMG_6023
4. Do cesta môžeme pridať podľa chuti aj čokoládu, oriešky alebo kúsky kondenzovaného ovocia.

Túto fotografiu nám poslala naša kamarátka, ktorá už stihla vyskúšať recept. Použila silikónovú formu na muffiny slnečnice a narcis a pridala čokoládu. Ďakujeme Majka :)
IMG_3834

Naše poznámky k receptu

Veľmi jednoduché cesto, do ktorého môžete pridať oriešky alebo kakao. My sme použili klasickú veľkosť bábovkovej formy a cesto nám vyšlo do polovice formy. Preto na túto dávku cesta môžete použiť aj menšie bábovkové formy.

1 Comment on Gaštanová bábovka (vhodná pre celiatikov)

  1. Eva
    14. októbra 2012 at 8:10 (11 rokov ago)

    Včera som jedla koláčik z takéhoto cesta a nemá chybu, keďže som celiatička, veľmi oceňujem toto cestíčko

    Odpovedať

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.