Jahodové nanuky a la Silikomart

Recept priamo od nášho výrobcu nanukových foriem. Výborná, nadýchaná zmrzlina s bielkovým základom. Ovocie sa dá použiť akékoľvek a všetci budú očarení domácimi nanukmi alebo ako hovorí jedna naša zákazníčka, so zmrzlinou na paličke :)

 

Jahodové nanuky a la Silikomart

Suroviny

  • 250g jahôd
  • 120ml šľahačkovej smotany

Talianske meringue

  • 200 + 50g práškového cukru
  • 50ml vody
  • 5 bielkov

Postup

Talianske meringue
1. 200 g cukru uvaríme s vodou pri teplote 121 °C.
2. Vyšľaháme bielka so 100 g cukru a za stáleho miešania pridáme uvarený cukrový syrup. Miešame až kým nám zmes nevychladne.
3. Jahody si pokrájame a pretlačíme na pyré.
4. Jahodové pyré vmiešame do zmesy Talianskeho meringue a pridáme vyšľahanú šľahačku.
IMG_5955
5. Zmrzlinovú zmes nalejeme do formy na nanuky a zasunieme paličky.
IMG_1322
6. Mrazíme približne 5 hodín.
IMG_5998

Naše poznámky k receptu

Talianske Meringue sme robili presne podľa receptu, ale je to v podstate recept na klasické snehové pusinky, kde sa sneh mieša nad parou. Takže odporúčame použiť ľahší postup a namiesto Meringue vymiešať bielky s cukrom nad parou. Potom iba pridať jahody a šľahačku.

 

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.