Jahodovo – smotanové nanuky a la Nigella

Recept na tieto nanuky sme prevzali od známej kuchárky Nigelly Lawson, pretože sme chceli vyskúšať žĺtkovú variáciu. Iné recepty čo sme našli sú vačšinou s použitím bielkov. Musíme skonštatovať, že tieto nanuky sú trochu sýtejšie, ale zato chutia viac smotanovo ako bielkové. Kto má rád takýto druh zmrzliny určite si príde na svoje.

 

Jahodovo – smotanové nanuky a la Nigella

Suroviny

  • 250g jahôd
  • 90g práškového cukru + 2 polievkové lyžice
  • 250ml mlieka
  • 250ml šľahačkovej smotany
  • 5 žĺtkov
  • vanilkový struk
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Postup

1. Roztlačené jahody zmiešame s 2 polievkovými lyžicami práškového cukru. Necháme stáť v chladničke aby si jahody pustili šťavu.
2. Mlieko a šľahačkovú smotanu nalejeme do hrnca a pridáme rozpolený vanilkový struk. Zahrejeme a privedieme skoro do varu. Odstavíme a necháme vychladnúť 20 min.
3. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Penu zamiešame do mlieka so smotanou, z ktorej sme vybrali vanilkový struk. Za stáleho miešania zmes privedieme do varu až zhustne na puding. Necháme vychladnúť.
IMG_1275
4. Vychladnutý puding zmiešame s jahodovým pyré a citrónovou šťavou.
IMG_1280
5. Zmrzlinovú zmes nalejeme do formy na nanuky a zasunieme paličky.
IMG_1284
6. Mrazíme približne 5 hodín.
IMG_1300

Naše poznámky k receptu

Na vytvarovanie nanukov sme použili silikónové formy, ktoré sa veľmi jednoducho používajú a očaria vaše detičky a kamarátov :)

1 Comment on Jahodovo – smotanové nanuky a la Nigella

  1. KIM
    11. júna 2012 at 18:22 (12 rokov ago)

    Tak tieto recepty na nanuky ma uplne dostali. Uzasne! Aj super zrozumitelne napisany postup.

    Odpovedať

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.