Dvojfarebná bábovka
Príprava | 10 minutes |
Pečenie | 50 minutes |
Celkovo | 1 hour |
Suroviny
- 3 vajcia
- 1 hrnček práškového cukru (1 hrnček – 0,25 l)
- 1 hrnček oleja
- 1/2 hrnčeka vlažného mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 1 hrnček hrubej múky
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- trocha postrúhanej kôry z citróna chemicky neošetreného
Postup
1, Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme dopenista a postupne prilejeme olej a mlieko, primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva (niekedy môžeme časť hrubej múky nahradiť kokosovou múčkou alebo pomletými orechmi a tak zakaždým máme inú chuť bábovky), vanilkový cukor a trochu postrúhanej citrónovej kôry. 2. Cesto nalejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme v mierne vyhriatej rúre cca 180 stupňov 45 - 50 minút. 3. Upečenú a vychladnutú bábovku vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrom. |
Naše poznámky k receptu
Tip od pani Lucie :) z pripraveného cesta si časť odlejem a primiešam doň kakao, potom ho vylejem do formy, kde je už naliate svetlé cesto a vidličkou jemne prejdem po povrchu.