Banánová bábovka
Príprava | 10 minutes |
Pečenie | 50 minutes |
Celkovo | 1 hour |
Suroviny
- 80g masla alebo rastliného tuku
- 1 vanilkový cukor
- 3 vajcia
- 150ml mlieka
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 250g polohrubej múky
- 1 čaj. lyžička kypriaceho prášku
- práškový cukor na posypanie
- 2 banány
Postup
1. Zmäknutý tuk vymiešame s väčšou časťou krupicového cukru dopenista a postupne pridávame žĺtky. 2. Ošúpané banány roztlačíme vidličkou a s vlažným mliekom a citrónovou šťavou ich pridáme do žĺtkovej peny. Vmiešame časť preosiatej múky. 3. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme zvyšný cukor so zvyšnou múkou zmiešanou s kypriacim práškom a zľahka vmiešame do cesta. 4. Cesto nalejeme do silikónovej formy a v stredne rozohriatej rúre pomaly pečieme doružova asi 50 minút. Necháme krátko odstáť a vyklopíme. Upečenú bábovku pocukrujeme. Obmena: Do cesta môžeme pridať opláchnuté hrozienka a nadrobno pokrájané kandizované ovocie. Bábovku na slávnostnejšiu príležitosť polejeme čokoládovou polevou. |
Naše poznámky k receptu
Trošku netradičná, ale výborná bábovka, ktorá je ako stvorená na pečenie v našej silikónovej forme Slnečnica.