Vianočný Bazár

Už dávno sme premýšlali vyskúšať niečo nové a pripraviť pre našich kamarátov a ich kamarátov, ktorí poznajú naše produkty, príjemné spoločné stretnutie. Zdalo sa nám, že pred Vianocami je ten správny čas a tak sme zorganizovali „Vianočný bazár“. Bola to výborná skúsenosť a boli sme aj pochválené za organizáciu a prípravu. Veď sme sa aj snažili :). Napiekli sme vianočné koláčiky, pripravili punč a pekne sa o všekých postarali. Radi by sme niečo podobné zorganizovali aj pre našich verných zákazníkov, len nevieme presne, ako by sme vybrali tých správnych, keď ich máme toľko veľa..:)
Tak sa s vami podelíme aspoň o pár pekných fotografií a receptov.

 

 

 

 

 

 

 

 

Makové koláčiky

Príprava 10 minutes
Pečenie 10 minutes
Celkovo 20 minutes

Suroviny

  • 240g hladkej múky
  • 120g mletého maku (dali sme celý a chutilo to veľmi dobre :))
  • 120g práškového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 1 lyžička škoricového cukru
  • 240g masla
  • 1 žĺtok
  • džem na zlepovanie
  • práškový cukor na posypanie

Postup

1. Zmiešame suché suroviny - múku, mak a cukor. Potom pridáme studené maslo a žĺtok a vypracujeme cesto.
2. Cesto dáme do chladničky stuhnúť približne na hodinu.
3. Cesto si rozvaľkáme na cca 3 mm hrúbku a vykrajujeme koláčiky, ktoré potom pečieme približne 10 min pri teplote 180C.
4. Vychladnuté koláčky spojíme džemom a posypeme cukrom.

Naše poznámky k receptu

Koláčiky sme vykrajovali našími 3D mini vykrajovátkami a dostali sme veľkú pochvalu :) Nemusíte ich ani dodatočne zdobiť a vyzerajú výborne.

Bábovka s vaječným likérom

Príprava 20 minutes
Pečenie 50 minutes
Celkovo 1 hours, 10 minutes

Suroviny

cesto

  • 5 vajec
  • 250g práškového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 250ml vaječného likéru
  • 150ml oleja
  • 250g polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku

poleva

  • 100ml vaječného likéru
  • 180g práškového cukru

Postup

1. Vajcia, práškový cukor a vanilkový cukor spolu mixujeme asi 15 min. Potom pridáme likér, olej a nakoniec múku s kypriacim práškom.
2. Cesto vylejeme do silikónovej formy a pečieme v rúre asi 50 min pri teplote 180C.
3. Keď je bábovka upečená necháme ju 1-2 min vychladnúť vo forme a hneď ju vyklopíme. Silikónovú formu nie je treba pred pečením vymastiť a bábovka sa krásne vyklopí.
4. Nakoniec si zmiešame likér a cukor na polevu a rozotrieme rovnomerne na bábovku. Necháme vychladnúť a stuhnúť.

Naše poznámky k receptu

Krásne formy na bábovky nájdete na našov webe

Škoricovo ovsené koláčiky s jablkami

Príprava 10 minutes
Pečenie 30 minutes
Celkovo 40 minutes

Suroviny

  • 80g jemných ovsených vločiek
  • 250g špaldovej alebo hladkej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1/4 lyžičky muškátového orechu (nie je podmienkou)
  • 1/2 lyžičky mletého kardamonu (nie je podmienkou)
  • 2 celé vajcia
  • 135g hnedého cukru
  • 1-2 jablká, podľa veľkosti (nastrúhané)
  • 150ml plnotučného mlieka alebo 1 kelímok bieleho jogurtu
  • 1 lyžica rastlinného oleja

Postup

1. V jednej miske zmiešame suché ingrediencie. V druhej miske zmiešame mokré ingredience a nakoniec oboje zmiešame dokopy.
2. Formu naplníme do 2/3 cestom. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a koláčiky pečieme 25-30 minút.
3. Necháme dobre vychladnúť a až potom vyberieme z formy.
4. Zdobíme podľa vlastnej fantázie.

Naše poznámky k receptu

Koláčiky sme piekli vo forme Muffiny stromčeky.

Gaštanové mňamky

Príprava 25 minutes

Suroviny

  • 200-250g mrazeného gaštanového pyré
  • 70g masla
  • 100g najemno nastrúhaných detských piškót
  • rum podľa potreby
  • vaječný likér alebo Piknik (zahustené sladené mlieko)
  • detské piškóty na podstavce podľa potreby

Postup

1. V miske zmiešame rozmrazené gaštanové pyré s maslom a preosiatou strúhankou z detských piškót.
2. Pridáme rum cca 3 polievkové lyžice, aby vzniklo polotuhé až husté cesto. Ak máte cesto riedke, zahustite ho piškótovou strúhankou.
3. Kúsok cesta najskôr v ruke vytvarujeme do guľôčky a natlačíme ho do otvoru v silikónovej formy. Rúčkou z varešky urobíme dierku, malou lyžičkou nalejeme vaječný likér a priklopíme okrúhlou piškótou. Keď máme všetky otvory vo forme vyplnené, priložíme na formu tanier, alebo dienko a otočíme formu naopak.
4. Necháme v chladničke do druhého dňa. Po vyklopení zdobíme horkou alebo bielou čokoládou, cukrovou polevou a perleťkami.

Naše poznámky k receptu

Sú to nepečené cukrovinky, takže odporúčame skladovať v chladničke a zjesť čo najskôr. Kedže idú vianoce môžete využiť na tvarovanie koláčikov vianočné silikónové formy.

 

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.