Už dávno sme premýšlali vyskúšať niečo nové a pripraviť pre našich kamarátov a ich kamarátov, ktorí poznajú naše produkty, príjemné spoločné stretnutie. Zdalo sa nám, že pred Vianocami je ten správny čas a tak sme zorganizovali „Vianočný bazár“. Bola to výborná skúsenosť a boli sme aj pochválené za organizáciu a prípravu. Veď sme sa aj snažili :). Napiekli sme vianočné koláčiky, pripravili punč a pekne sa o všekých postarali. Radi by sme niečo podobné zorganizovali aj pre našich verných zákazníkov, len nevieme presne, ako by sme vybrali tých správnych, keď ich máme toľko veľa..:)
Tak sa s vami podelíme aspoň o pár pekných fotografií a receptov.
Makové koláčiky
Príprava | 10 minutes |
Pečenie | 10 minutes |
Celkovo | 20 minutes |
Suroviny
- 240g hladkej múky
- 120g mletého maku (dali sme celý a chutilo to veľmi dobre :))
- 120g práškového cukru
- 2 lyžičky vanilkového cukru
- 1 lyžička škoricového cukru
- 240g masla
- 1 žĺtok
- džem na zlepovanie
- práškový cukor na posypanie
Postup
1. Zmiešame suché suroviny - múku, mak a cukor. Potom pridáme studené maslo a žĺtok a vypracujeme cesto. 2. Cesto dáme do chladničky stuhnúť približne na hodinu. 3. Cesto si rozvaľkáme na cca 3 mm hrúbku a vykrajujeme koláčiky, ktoré potom pečieme približne 10 min pri teplote 180C. 4. Vychladnuté koláčky spojíme džemom a posypeme cukrom. |
Naše poznámky k receptu
Koláčiky sme vykrajovali našími 3D mini vykrajovátkami a dostali sme veľkú pochvalu :) Nemusíte ich ani dodatočne zdobiť a vyzerajú výborne.
Bábovka s vaječným likérom
Príprava | 20 minutes |
Pečenie | 50 minutes |
Celkovo | 1 hours, 10 minutes |
Suroviny
cesto
- 5 vajec
- 250g práškového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 250ml vaječného likéru
- 150ml oleja
- 250g polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
poleva
- 100ml vaječného likéru
- 180g práškového cukru
Postup
1. Vajcia, práškový cukor a vanilkový cukor spolu mixujeme asi 15 min. Potom pridáme likér, olej a nakoniec múku s kypriacim práškom. 2. Cesto vylejeme do silikónovej formy a pečieme v rúre asi 50 min pri teplote 180C. 3. Keď je bábovka upečená necháme ju 1-2 min vychladnúť vo forme a hneď ju vyklopíme. Silikónovú formu nie je treba pred pečením vymastiť a bábovka sa krásne vyklopí. 4. Nakoniec si zmiešame likér a cukor na polevu a rozotrieme rovnomerne na bábovku. Necháme vychladnúť a stuhnúť. |
Naše poznámky k receptu
Krásne formy na bábovky nájdete na našov webe
Škoricovo ovsené koláčiky s jablkami
Príprava | 10 minutes |
Pečenie | 30 minutes |
Celkovo | 40 minutes |
Suroviny
- 80g jemných ovsených vločiek
- 250g špaldovej alebo hladkej múky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 2 lyžičky mletej škorice
- 1/4 lyžičky muškátového orechu (nie je podmienkou)
- 1/2 lyžičky mletého kardamonu (nie je podmienkou)
- 2 celé vajcia
- 135g hnedého cukru
- 1-2 jablká, podľa veľkosti (nastrúhané)
- 150ml plnotučného mlieka alebo 1 kelímok bieleho jogurtu
- 1 lyžica rastlinného oleja
Postup
1. V jednej miske zmiešame suché ingrediencie. V druhej miske zmiešame mokré ingredience a nakoniec oboje zmiešame dokopy. 2. Formu naplníme do 2/3 cestom. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a koláčiky pečieme 25-30 minút. 3. Necháme dobre vychladnúť a až potom vyberieme z formy. 4. Zdobíme podľa vlastnej fantázie. |
Naše poznámky k receptu
Koláčiky sme piekli vo forme Muffiny stromčeky.
Gaštanové mňamky
Príprava | 25 minutes |
Suroviny
- 200-250g mrazeného gaštanového pyré
- 70g masla
- 100g najemno nastrúhaných detských piškót
- rum podľa potreby
- vaječný likér alebo Piknik (zahustené sladené mlieko)
- detské piškóty na podstavce podľa potreby
Postup
1. V miske zmiešame rozmrazené gaštanové pyré s maslom a preosiatou strúhankou z detských piškót. 2. Pridáme rum cca 3 polievkové lyžice, aby vzniklo polotuhé až husté cesto. Ak máte cesto riedke, zahustite ho piškótovou strúhankou. 3. Kúsok cesta najskôr v ruke vytvarujeme do guľôčky a natlačíme ho do otvoru v silikónovej formy. Rúčkou z varešky urobíme dierku, malou lyžičkou nalejeme vaječný likér a priklopíme okrúhlou piškótou. Keď máme všetky otvory vo forme vyplnené, priložíme na formu tanier, alebo dienko a otočíme formu naopak. 4. Necháme v chladničke do druhého dňa. Po vyklopení zdobíme horkou alebo bielou čokoládou, cukrovou polevou a perleťkami. |
Naše poznámky k receptu
Sú to nepečené cukrovinky, takže odporúčame skladovať v chladničke a zjesť čo najskôr. Kedže idú vianoce môžete využiť na tvarovanie koláčikov vianočné silikónové formy.