Veľkonočný zajačik

Ku sviatkom jari patrí štýlová ozdoba stola a zákusok v jednom. Na tento recept sme použili veľmi jednoduché a hlavne na prípravu rýchle cesto. Ak použijete akúkoľvek formu v tvare Rybky, Húsky, Zajačika alebo Kravičky a pridáte vlastnú fantázia, tak aj z jednoduchého chutného receptu môže vzniknúť zaujímavý zákusok.

Veľkonočný zajačik

Príprava 10 minutes
Pečenie 15 minutes
Celkovo 25 minutes

Suroviny

cesto

  • 1 vajce
  • 1/2 šálky oleja
  • 2 šálky polohrubej múky (časť múky môžeme nahradiť aj mletými orechmi, mandľami alebo pšeničnými klíčkami)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 šálka mlieka
  • 1 šálka cukru

poleva

  • 160ml smotany na šľahanie
  • 160g kvalitnej 70% horkej čokolády
  • mätové lístky

Postup

1. Predhrejme rúru na 180 stupňov a pripravíme si silikónovú formu v tvare zajačika.
2. Všetky ingrediencie spolu vymiešame na hladkú hmotu. Cestom naplníme silikónovú formu a pečieme asi 15 minút. Pred vytiahnutím zajačika z rúry, skontrolujme či je cesto upečené. Zapichneme do cesta drevenú špajľu a keď zostane čistá, zajačik je upečený. Dávka pripraveného cesta postačí na prípravu 3 zajačikov alebo iných zvieratiek.
3. V kovovej miske vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu so smotanou. Zahrievame až získame tekutú a lesklú polevu. Pomocou noža alebo gumenou stierkou nanesieme polevu na zajačika a dozdobíme mätovými lístkami.

Naše poznámky k receptu

Rozhodli sme sa upiect zajačika, jednoduché ale rýchle cesto, ktoré dobre pasuje aj do formy na bábovku alebo do Charlotte

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.