Valentínska čokoládová tortička s mascarpone a pomarančom

Tento krásny obrázok s receptom na fantastický čokoládový koláčik sme dostali od našej zákazníčky. Valentín už síce nie je, ale môžeme predsa naším láskam upiecť niečo výborné kedykoľvek, veď si to zaslúžia :)

Čokoládová tortička s mascarpone a pomarančom

Príprava 15 minutes
Pečenie 1 hour
Celkovo 1 hour, 15 minutes

Suroviny

Cesto

  • 6 vajec
  • 185g kryštálového cukru
  • 200g čokolády na varenie
  • 125g masla
  • 100g vlašských orechov
  • 100g lieskových orechov

Plnka

  • 2 pomaranče
  • 250g Mascarpone
  • 1 vanilkový cukor

Poleva

  • 100g čokolády na varenie

Postup

1. žĺtky vyšľaháme s polovicou kryštálového cukru do peny a pridáme maslo. Všetko opäť premiešame.
2. Čokoládu roztopíme nad parou.
3. Bielka vyšľaháme s druhou polovicou cukru.
4. Do bielkovej časti vmiešame postupne čokoládu, orechy a žĺtkovú penu.
5. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme pri 160C asi 1 hodinu.
6. Vymiešame si mascarpone s vanilkovým cukrom a nekrájame si na tenké plátky olúpaný pomaranč.
7. Cesto si po vychladnutí rozrežeme a naplníme pomarančom a mascarpone.
8. Vrch torty potrieme roztopenou čokoládou.

Naše poznámky k receptu

Tortu sme piekli v silikonovej forme srdiečko ale pravdaže sa dá použiť klasická forma na tortu. Plnku sme spravili z dvoch dávok mascarpone a pridali sme tam trochu viacej cukru - záleží od vašej chuti. Tak isto mascarpone možete nahradiť aj tvarohom. V recepte sa spomína vrch potrieť čistou roztopenou čokoládou, ale viacej odporúčame pridať maslo pretože čistá čokoláda je tuhá a láme sa. Cesto je veľmi krehké takže si dávajte pozor pri prekrojení.

 

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.