Tento krásny obrázok s receptom na fantastický čokoládový koláčik sme dostali od našej zákazníčky. Valentín už síce nie je, ale môžeme predsa naším láskam upiecť niečo výborné kedykoľvek, veď si to zaslúžia
Čokoládová tortička s mascarpone a pomarančom
Príprava | 15 minutes |
Pečenie | 1 hour |
Celkovo | 1 hour, 15 minutes |
Suroviny
Cesto
- 6 vajec
- 185g kryštálového cukru
- 200g čokolády na varenie
- 125g masla
- 100g vlašských orechov
- 100g lieskových orechov
Plnka
- 2 pomaranče
- 250g Mascarpone
- 1 vanilkový cukor
Poleva
- 100g čokolády na varenie
Postup
1. žĺtky vyšľaháme s polovicou kryštálového cukru do peny a pridáme maslo. Všetko opäť premiešame. 2. Čokoládu roztopíme nad parou. 3. Bielka vyšľaháme s druhou polovicou cukru. 4. Do bielkovej časti vmiešame postupne čokoládu, orechy a žĺtkovú penu. 5. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme pri 160C asi 1 hodinu. 6. Vymiešame si mascarpone s vanilkovým cukrom a nekrájame si na tenké plátky olúpaný pomaranč. 7. Cesto si po vychladnutí rozrežeme a naplníme pomarančom a mascarpone. 8. Vrch torty potrieme roztopenou čokoládou. |
Naše poznámky k receptu
Tortu sme piekli v silikonovej forme srdiečko ale pravdaže sa dá použiť klasická forma na tortu. Plnku sme spravili z dvoch dávok mascarpone a pridali sme tam trochu viacej cukru - záleží od vašej chuti. Tak isto mascarpone možete nahradiť aj tvarohom. V recepte sa spomína vrch potrieť čistou roztopenou čokoládou, ale viacej odporúčame pridať maslo pretože čistá čokoláda je tuhá a láme sa. Cesto je veľmi krehké takže si dávajte pozor pri prekrojení.