Tvarohová torta bez múky (vhodná pre celiatikov)

Vždy nás veľmi poteší ak v našej emailovej schránke nájdeme recept od našich zákazníkov. Tento krát nám recept poslala pani Zuzka a my sa s ním veľmi radi s vami podelíme. Koláčik pripravila v okrúhlej silikónovej forme, takže ju nemusela vymastiť ani posýpať múkou.

Tvarohová torta bez múky (vhodná pre celiatikov)

Suroviny

  • 4 ks vajcia
  • 120g masla
  • 500g tvarohu
  • 50g vanilkového pudingu v prášku
  • 150g práškového cukru
  • 1 bal prášku do pečiva
  • šťava z 1 až 2 citrónov
  • 50g hrozienok

Postup

Vymixujeme maslo s cukrom, pridáme žĺtka a ďalej mixujeme až kým sa na nevytvorí hladká pena. V druhej miske zmiešame tvaroh s pudingovým práškom, práškom do pečiva a citrónovou šťavou a túto zmes postupne pridávame s pomocou mixéra do masla s cukrom a žĺtkami až nám vznikne hladké cesto. Bielka vyšľaháme a následne spojíme s cestom. Na záver pridáme hrozienka. Do silikónovej tortovej formy (ak nemáte silikónovú formu, tak vymastite maslom a vysypte kokosovou múčkou) vylejeme cesto a pečieme cca. 50 minút na 170 °C. Cesto je vo vnútri vláčne, nie surové a povrch zlatohnedý. Upečenú tortu môžete pocukrovať vanilkovým cukrom, poliať ovocnou šťavou alebo pudingom.
tvarohova torta 1

 

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.