Špenátový koláč so šampiňónmi

Opäť Vám ponúkame recept na ľahké a chutné jedlo z dielne resp. kuchyne našich zákazníkov. My sme recept ihneď vyskúšali a musíme uznať, že špenátový koláčik chutil naozaj výborne. Dokonca aj členovia našej rodiny, ktorí nemajú špenát veľmi v láske, zjedli plný tanier.

Ďakujeme za výborný bezmäsitý tip na tieto letné dni.

Špenátový koláč so šampiňónmi

Príprava 20 minutes
Pečenie 25 minutes
Celkovo 45 minutes

Suroviny

  • 1 lístkové cesto
  • 1 mrazený špenát alebo 400 g čerstvého listového špenátu
  • 125g šampiónov (množstvo podľa chuti)
  • 250g ricotty alebo cottage cheesu bez príchute
  • 150g tvrdého syru
  • 1 cibuľa
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • prípadne cesnak

Postup

1. Rúru si vyhrejeme na 200°C.
2. Rozvaľkáme lístkové cesto, podľa veľkosti plechu a dáme do formy. Cesto popicháme vidličkou a zapekáme do zlatista 10 minút. Ak sa cesto bude nafukovať tak pichneme do nafúknutých kopčekov znovu.
3. Zatiaľ očistenú cibuľu najemno nakrájame a opražíme na rozpálenom olivovom oleji.
4. Na cibuľku dáme pokrájané šampiňóny a dusíme do mäkka. Pridáme špenát a opäť dusíme do mäkka.
5. Zmes necháme vychladnúť. Primiešame ricottu, alebo cottage cheese. Dochutíme soľou, čiernym korením a prípadne aj roztlačeným cesnakom.
6. Zmes rovnomerne rozotrieme na mierne zapečené cesto a posypeme postrúhaným tvrdým syrom.
7. Dáme zapiecť ešte na takých 10 – 15 minút, kým sa syr na vrchu neroztečie.

Naše poznámky k receptu

Do silikónových foriem nemusíme dávať papier na pečenie a ani ich vymastiť.

1 Comment on Špenátový koláč so šampiňónmi

  1. KIM
    30. júla 2012 at 14:31 (12 rokov ago)

    Dobry napad. Spenat mam velmi rada a mozem ho jest kedykolvek.

    Odpovedať

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.