Špenátovo – šampiňónové košíky

Rozmýšľate nad rýchlou a zároveň zdravou večerou? Radi trávite letné večery na záhrade so svojimi priateľmi a chcete ich prekvapiť niečim chutným a zároveň nie veľmi zložitým na prípravu? Tak máme pre vás výborný recept, ktorý sa hodí aj ako predjedlo, aj ako ľahká večera, ale aj ako skvelý teplý pokrm na rôzne párty a oslavy.

 

Ku košíkom ako prílohu môžete spraviť chutný sezónny listový šalát.

Na recept sme použili silikónovú formu na muffiny.

Špenátovo – šampiňónové košíky

Suroviny

  • 3 ks tortilly
  • 15 - 20 ks väčších šampiňónov
  • 1 bal čerstvých špenátových listov
  • 180g syr Lučina (šalátová)
  • 1 ks cibuľa
  • čierne olivy alebo avokádo
  • olivový olej

Postup

Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme ju na olivovom oleji. Pridáme nakrájané šampiňóny a necháme podusiť asi 10 minút.
Zatiaľ si pripravíme tortillové košíky. Tortillu prekrojíme na polovicu, vytvarujeme ju do tvaru košíka a vložíme do maffinovej silikónovej formy. Do každej tortilly pridáme asi do polovice košíka špenátové listy. Keď máme šampiňóny udusené (odparila sa z nich voda) pridáme ich na špenátové listy. V miske si roztlačíme šalátovú Lučinu a pridáme ju do pripravených košíkov. Namiesto Lučiny môžete dať akýkoľvek nastrúhaný tvrdý syr.
Takto pripravené košíky dáme zapiecť do rúry na 170 C cca. 10 min. Stačí ozaj iba chvíľku pokiaľ nevidíme, že okraj košíkov jemne zhnedol.

Pred podávaním môžeme do košíkov pridať čierne olivy alebo na mesiačik nakrájané avokádo.
2013-06-29 12.58.19

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.