Prijali sme pozvanie do Školy varenia v Chefparade . Menu bolo ako inak sladké. Téma – Populárne dezerty z kaviarní.
V príjemnej atmosfére so skvelým šéfkuchárom sme piekli: New York Cheesecake – Tvarohová torta, Brownies – Extra čokoládový zákusok, Cupcakes – Muffiny s topingami, Carrot cake – Mrkvová torta.
Nálada bolo výborná a všetko čo sme si upiekli sme si aj zjedli
My Vám ponúkame recept na Cheesecake a na Muffiny.
New York Cheesecake – Tvarohová torta
Suroviny
- 200g maslových sušienok
- 100g maslo
- 500g mäkkého tvarohu
- 250g syru philadelphia
- 250ml smotany na šlahanie
- 1 bal vanilkový cukor
- 3 vajcia
- 250g práškového cukru alebo medu podľa chuti
- 1bal zlatý klas
Postup
Korpus: Maslové sušienky rozmixujeme v sekacom mixéri. Môžeme ich dať aj do mikroténového sáčku a rozdrviť valčekom. Rukami ich zmiešame so zmäknutým maslom a vypracujeme cesto. Sušienkové cesto natlačíme na dno tortovej formy a vytvarujeme aj 2,5 cm okraje. Plnka: Vo veľkej mise vymixujeme tvaroh, philadelphiu a práškový cukor. Potom postupne pridávame vajíčka, zlatý klas, vanilkový cukor a smotanu na šľahanie. Keď máme hladký krém nalejeme ho do formy na sušienky. Pečieme vo vyhriatej rúre zhruba hodinu pri 175 C. Niekedy sa môže zdať po vytiahnutí z rúry, že stred je ešte riedky, ale to je zdanie. Keď koláč vychladne, stuhne dáme ho ešte do chladničky. Je naozaj vynikajúci. |
Kokosovo – citrónové Muffiny
Suroviny
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 šálka kryštálového cukru
- 1 šálka oleja
- 1 šálka mlieka alebo acidka
- 3 vajcia
- 1 bal prášku do pečivo
- 1 KL sódy bikarbóny
- 1 šálka kokosu
- nastrúhaná citrónová kôra
Postup