Nepečená smotanová torta

Tak tento recept s malými obmenami určite pozná každý. Nie je to nič zložité. My sme sa ho rozhodli skúsiť pripraviť ako tortu v silikónovej forme. Pozrite ako sa nám to podarilo.

Nepečená smotanová torta

Príprava 15 minutes

Suroviny

  • 1 kelímok jemného tvarohu
  • 1-2 Lyžice trstinového cukru
  • 2 kelímky kyslej smotany
  • 1 vanilknový cukor
  • 1 bal. dlhých piškót
  • 1 bal. guľatých piškót
  • 1 ovocný kompót (marhule, broskyne, jahody, ...)

Postup

1. V miske zmiešame kyslú smotanu, tvaroh, trstinový cukor a vanilínový cukor.
2. Dookola formy naukladáme dlhé piškóty, ak sú veľmi dlhé, môžeme z nich časť odrezať (odrezané kúsky použite do torty). Na dno tortovej formy ide ako prvá tenká vrstva smotanovo-tvarohovej zmesi. Na to vedľa seba ukladáme okrúhle piškóty a kúsky ovocia. Zase pokračujeme vrstvou zmesi. Postup sa opakuje až do spotrebovania surovín. Posledná vrstva budú piškóty (rovnou plochou hore). Hotovú tortu prikryjeme fóliou a dáte na 1 deň do chladničky.
3. Formu na druhú deň vyberiete z chladničky a vyklopíte na tanier. Zdobíme podľa vlastnej fantázie.

Naše poznámky k receptu

Výhodou prípravy smotanovej torty vo forme Charlotte je, že sa vám celá nádherne vyklopí.

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.