Mrkvová torta

Pre našu oslávenkyňu sme pripravili netradičnú narodeninovú tortu. Torta je naozaj vynikajúca. Určite ju vyskúšajte.

Inšpirovali sme sa receptom z úžasného blogu Kitchenette.

Mrkvová torta

Suroviny

  • 4 ks vajcia (stredná veľkosť)
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 3/4 hrnčeku slnečnicového oleja
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášu s vinným kameňom
  • 2 ČL sódy na pečenie
  • štipka soli
  • 8 ks stredne veľkých mrkví
  • orechy
  • hrozienka
  • ľubovolné sučené ovocie
  • kôra z citrónu
  • 500g mascarpone
  • 250g smotany na šlahanie

Postup

Rúru si predohrejeme na 170°C. Mrkvu postrúhame na jemno. V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom a postupne pridávame suché prísady a olej. Nakoniec pridáme postrúhanú mrkvu, sušené ovocie, orechy a kôru z citrónu.
Cesto vylejeme do formy na tortu. My sme použili silikónovú a preto sa nemusí použiť papier na pečenie ani ju nemusíte vymastiť.
Formu vložíme do rúry a pečieme približne 70 minúť. Aj tu platí pravidlo suchej špajle.
Keď je torta upečená necháme ju vychladnúť vo forme.
Pokiaľ sa nám cesto pečie pripravíme si krém.
Vyšľaháme smotanu na šľahanie a pridávame mascarpone. Môžeme pridať aj vanilkový cukor na dochutenie.

Vychladnutú tortu prekrojíme na polovicu a plníme krémom.
Časť krému si necháme na potretie vrchnej časti.
Zdobíme mrkvičkami vyrobenými z marcipánu alebo fondánu. Môžeme použiť aj orechy alebo sušené ovocie.

Poznámka: Na krém môžete použiť aj tvaroh. Podľa toho čo vám viac chutí.

Naše poznámky k receptu

Na tortu sme použili okrúhlu formu.

 

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.