Jahodový cheesecake

Máme tu ďalšiu jahodovú pochúťku. Receptov na prípravu tohto dezertu je veľa. Namiesto riccoty môžete použiť jemný tvaroh,  mascarpone alebo  syr Lučina. Podľa toho čo máte momentálne doma. Rovnako sušienky môžu byť maslové, kakaové alebo mliečne. My sme použili cereálne. Tak šup do pečenia :)

 

Jahodový cheesecake

Príprava 15 minutes
Pečenie 40 minutes
Celkovo 55 minutes

Suroviny

cesto

  • 200g sušienok
  • 100g masla

plnka

  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 500g riccoty
  • 1 kelímok bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový lusk (môže byť aj vanilkový cukor)
  • trochu nastrúhanej citrónovej kôry
  • jahody podľa veľkosti formy
  • želatína

Postup

1. Z rozdrvených sušienok a rozpusteného masla si pripravíme cesto. Ak sa nám zdá cesto stále sypké pridáme ešte maslo. Sušienkové cesto dáme na dno aj na okraje tortovej formy s priemerom 24 cm a dáme na 8 minút piecť do vyhriatej rúry.
2. Medzitým dáme do misky riccotu, smotanu, cukor, vajcia, vanilku, citrónovú kôru a do hladka vymiešame. Zmes vlejeme na predpečený korpus a opäť pečieme pri teplote 150°C asi 30 - 35 minút.
3. Po vychladnutí ukladáme navrch rozpolené jahody a prelejeme vlažnou želatínou. My sme želatínou jahody len potreli (takto nám to viac chutí) aby neoschli.
4. Cheesecake dáme do chladničky aby trochu stuhol.
DSCN8311

Naše poznámky k receptu

Ak použijete silikónovú formu nemusíme ju vymastiť.

3 Comments on Jahodový cheesecake

  1. Petra
    10. júna 2012 at 13:18 (12 rokov ago)

    Vyzera vyborne, urcite ho vyskusam!

    Odpovedať
  2. cukrik
    11. júna 2012 at 7:13 (12 rokov ago)

    Mnam, hned som dostala chut. Jedine co doma nemam su jahody, tak si musim pockat :(

    Odpovedať
    • laskonka.sk
      11. júna 2012 at 9:02 (12 rokov ago)

      Budeme sa tesit ak Petra a Cukrik vyskusate a nech Vam chuti :-)

      Odpovedať

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.