Jahodová Panna cotta

Určite nám dáte za pravdu keď povieme, že sa začala najobľúbenejšia ovocná sezóna. Jahodová! Sladké, voňavé jahody nájdete v týchto dňoch takmer v každej záhradke, v obchode či na trhu. Aj my sme sa preto rozhodli pripraviť špeciálne jahodové menu.

Začneme hádam najznámejším talianskym dezertom a tým je Panna cotta alebo „varená smotana“. Panna cotta je obľúbeným dezertom v mnohých reštauráciách, ale veľmi jednoducho si ju môžete pripraviť aj doma. Základné suroviny sú sladká smotana, cukor a plátková želatína. A keďže je „Jahodová sezóna“, my sme sa rozhodli pridať aj jahody.

Jahodová Panna cotta

Príprava 20 minutes

Suroviny

  • 200g jahôd
  • 250ml smotany na šlahanie
  • 3 listy želatiny
  • kryštálový cukor podľa chuti (približne na 200g jahôd – 20g cukru)
  • na ozdobenie čerstvú mätu a jahody

Postup

1. Jahody rozšľaháme a precedíme cez sito.
2. Želatinu namočíme do studenej vody na 3-4 min.
3. Do hrnca dáme smotanu a pridáme cukor. Miešame na miernom ohni, kým sa cukor rozpustí. Želatínu vložíme (bez vody) do smotany a stále miešame, kým sa želatína nerozpustí. Stále dávame pozor, aby sa zmes nezačala variť. Odstavíme z ohňa a pridáme precedené jahody.
4. Dezert nalejeme do formy a necháme v chladničke stuhnúť približne 3 hodiny.

Naše poznámky k receptu

Ako vidíte silikónové formy sa nemusia používať iba na pečenie ale dajú sa nimi krásne vytvarovať aj studené a nepečené dezerty.

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.