Čokoládové mini bábovky alebo čokoládovo-arašidové brownies

Občas sledujeme na markíze reláciu „Bez servítky“. Z farmárskych epizód nás zaujal recept na Čokoládovú tortičku http://bezservitky.markiza.sk/clanok/ich-recepty/recepty-jany-frckovej.html . V podstate suroviny na recept sú rovnaké ako na čokoládové brownies. Podobný recept sme vyskúšali aj my, len s malou obmenou. Namiesto klasického masla sme použili arašidové. Kombinácia čokolády a arašidového masla bola skutočne lahodná. Koláčik odporúčame určite podávať ešte teplý. Ako príloha môžu byť maliny, ríbezle, čučoriedky a vyskúšať môžete aj zmrzlinu alebo šlahačku. Mňam :)

 

Čokoládové mini bábovky alebo čokoládovo-arašidové brownies

Príprava 30 minutes
Pečenie 25 minutes
Celkovo 55 minutes

Suroviny

  • 80g arašidového masla s kúskami arašidov
  • 180g čokolády na varenie
  • 40g kryštálového cukru
  • 70g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • štipka soli

Postup

1. Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej peny až kým zmes zdvojnásobí svoj objem.
2. Čokoládu nalámeme na kúsky a spolu s arašidovým maslom pomaly rozpustíme vo vodnom kúpeli. Po rozpustení necháme vychladnúť. Niekto rozpúšťa čokoládu aj maslo v mikrovlnke. S arašidovým maslom sme to neskúšali.
3. Do vyšľahanej vaječnej peny zľahka vmiešame vychladnutú čokoládu s arašidovým maslom, múku a štipku soli. Namiesto arašidového masla môžeme použiť aj klasické maslo.
4. Naplníme do 2/3 mini bábovky a dáme piecť do rúry predhriatej na 180 °C. Koláčik neskúšajte so špajdľou, brownies má byť vo vnútri vlhký. Či je správne upečený rozoznáme tak, že povrch je krásne lesklý a na bokoch sa cesto oddeľuje od formy.

Naše poznámky k receptu

Zo silikónovej formy sa dajú mini bábovky krásne vybrať a nemusíme čakať kým vychladnú.

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.