Cheesecake s ďatlovým korpusom

Pri tomto recepte sme nahradili sušienkový korpus trochu zdravšou variantou. Ďatlový korpus je úplne vynikajúci a po koláčiku sa u nás len tak zaprášilo. Určite ho vyskúšajte.

CHEESECAKE S ĎATLOVÝM KORPUSOM

Suroviny

  • 1 bal ďatlí
  • 150 - 200g orechy, mandle (posekané)
  • 250g mascarpone
  • 250g jemného tvarohu
  • 100g biela čokoláda
  • jahody

Postup

KORPUS: Najprv si namočíme vykôstkované ďatle do vody (10minút). Orechy a mandle v mixéri vymixujeme na múku. Následne pridáme ďatle a opäť mixujeme až nám nevznikne hustá konzistencia. Ak je cesto suché, prilejte vodu podľa potreby. Mala by vzniknúť nie celkom jednotná, lepkavá hmota. Hmotou naplníme silikónovú formu a dáme zmes stuhnúť do chladničky.

PLNKA: Zmiešame mascarpone, tvaroh a pridáme vychladnutú roztopenú bielu čokoládu.
Cheesecake hmotu natrieme na korpus a celé dáme opäť stuhnúť do chladničky. Najlepšie cez noc.

Na dochutenie sme zvolili polevu z čerstvých jahôd, ktoré sme rozmixovali ponorným mixérom.

Naše poznámky k receptu

Na cheesecake sme použili silikónovú formu Quiche

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.