Máme pre vás skvelý recept na letné večerné posedenia pri vínku. Feta šalát je jednoduchý na prípravu (zvládnu ho aj začiatočníci), takže veľmi rýchlo máte chutný obed alebo večeru. Hoci je syr tepelne upravený, zostane pekne v celku. Všetci naši kamaráti ho zbožňujú
Zapečený šalát s Feta syrom
Príprava | 10 minutes |
Pečenie | 20 minutes |
Celkovo | 30 minutes |
Suroviny
- 1 balenie Feta syru
- 1 červenú cibuľu
- 4-5 sušených paradajok
- čierne alebo zelené olivy
- bazalka (najlepšie čerstvá)
- môžeme pridať aj iné bylinky podľa chuti, ako napr. oregano
Postup
1. Syr a paradajky nakrájame na kocky. Cibulku a olivy na kolieska. 2. Všetký suroviny si zmiešame v miske, pokvapkáme 2-3 lyžicami oleja zo sušených paradajok a pridáme bazalku. 3. Nasypeme na alobal a dobre zabalíme aby nám nevytiekla štava počas pečenia. 4. Dáme zapiecť na 20 min. pri teplote 180 C. 5. Podávame teplé s bagetkou. Výborná ako príloha je aj opečená bageta potretá bylinkovým maslom. |
Naše poznámky k receptu
Na zapečenie sme použili silikónový pekáč, ktorý je veľmi vhodný na takýto druh pečenia. Nemusíme sa obávať, že nám vytečie štava a tak isto si jedlo môžete počas pečenia kedykoľvek skontrolovať.
2 Comments on Zapečený šalát s Feta syrom
Leave a Reply
WordPress spam blocked by CleanTalk.
Adrika
26. júna 2012 at 10:23 (11 rokov ago)Mňa, tak to je super na večeru. Ďakujem za super tip na bezmäsitú pochúťku. Fetu zbožňujem
laskonka.sk
26. júna 2012 at 15:57 (11 rokov ago)Ďakujeme! Dúfame, že bude chutiť. Je to naozaj jednoduché a chutné jedlo.