Vianočné pečivo trochu inak

V rámci Vianočných receptov sme Vám ponúkli aj recept na Vianočné pečivo.

Pri pečení tohto tradičného pečiva nás napadla myšlienka recept trochu vylepšiť.  Musíme uznať, že aj keď sa experimentovanie veľmi pri pečení nevypláca, tak tento krát sa to podarilo.

Do jednej tretiny cesta sme pridali sušené brusnice a do druhej horkú čokoládu, prípadne do tretieho cesta môžete pridať škoricu. Koláčiky sú chuťovo naozaj skvelé. Tak neváhajte a vyskúšajte, prípadne aj  experimentujte.

Užite si zlatú adventnú nedeľu v kruhu svojej blízkych a nech sa Vám pečenie vydarí.

Vianočné pečivo trochu inak

Príprava 10 minutes
Pečenie 8 minutes
Celkovo 18 minutes

Suroviny

  • 150g masla (Hera, Helia)
  • 150g práškového cukru
  • 2 ks celé vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 400g hladkej múky
  • 3/4 bal. prášku do pečiva

Postup

1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a dáme na 30 min. stuhnúť do chladničky. Cesto si rozdelíme na 3 časti. Do jednej dáme na jemno nakrájané sušené ovocie (my sme použili brusnice), do druhej dáme na malé hoblinky nakrájanú horkú čokoládu (v ceste zostanú malé kúsky) a tretie cesto zostane bez príchute alebo môžete použiť vlastnú tvorbu :-).
2012-12-18 19.13.27
2. Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Vykrojené tvary ukladáme na plech. Ak použijeme podložku na pečenie tak nemusíme vymastiť.
3. Pred pečením natierame pečivo rozšľahaným vajíčkom. Navrch môžeme dať kúsok vlašského orieška, prípadne olúpaný mandľu. Pečieme pri 180 C mierne do ružova cca. 8 -10 minúť.
2012-12-18 19.39.32

Naše poznámky k receptu

Na vykrajovanie sme použili vykrajovatka kvetinky.

 

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.