Torta s krémom z bielej čokolády a mascarpone

Skvelý, úžasný, jedinečný,….. takto by sa dal charakterizovať tento dezert.

Na nedeľu sme potrebovali pripraviť narýchlo nejaký dezert na oslavu. Inšpiráciu sme našli na skvelom Martinkinom blogu. Času bolo málo a tak sme sa rozhodli recept trochu pozmeniť. No skrátka uľahčili sme si ho a na korpus sme použili sušienky a maslo.

Ale výsledok bol super, všetkým chutilo a nezostal ani kúsok.

Torta s krémom z bielej čokolády a mascarpone

Suroviny

  • Korpus:
  • 2 bal sušienok
  • 2 bal masla
  • Krém:
  • 250g mascarpone
  • 200g bielej čokolády
  • 140ml smotany na šlahanie
  • sezónne ovocie

Postup

Maslové sušienky si rozmixujeme v mixéry, môžeme pridať aj trochu orechov. Rozmixované sušienky polejeme roztopeným maslom a natlačíme do tortovej formy, aj po krajoch formy. Treba dávať pozor aby ste nemali príliš veľa "sušienkového cesta" v spodnom okraji formy, vtedy sa pri vyberaní torty z formy a pri krájaní okraj drví. Nám sa to stalo :-( . Takto pripravený korpus dáme na chvíľku do chladničky (10 - 15 min.) a potom na 5 - 8 min. do mierne predhriatej rúry.
Na krém si najskôr roztopíme bielu čokoládu nad parou, necháme ju chvíľu vychladnúť a potom ju zamiešame s mascarpone. Do takto pripravenej zmesi pridáme vyšľahanú šľahačku.
Krémom naplním vychladnutý korpus, ozdobíme ovocím a dáme schladiť do chladničky.
2013-04-27 17.45.58

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.