Skvelý, úžasný, jedinečný,….. takto by sa dal charakterizovať tento dezert.
Na nedeľu sme potrebovali pripraviť narýchlo nejaký dezert na oslavu. Inšpiráciu sme našli na skvelom Martinkinom blogu. Času bolo málo a tak sme sa rozhodli recept trochu pozmeniť. No skrátka uľahčili sme si ho a na korpus sme použili sušienky a maslo.
Ale výsledok bol super, všetkým chutilo a nezostal ani kúsok.
Torta s krémom z bielej čokolády a mascarpone
Suroviny
- Korpus:
- 2 bal sušienok
- 2 bal masla
- Krém:
- 250g mascarpone
- 200g bielej čokolády
- 140ml smotany na šlahanie
- sezónne ovocie
Postup
|
Maslové sušienky si rozmixujeme v mixéry, môžeme pridať aj trochu orechov. Rozmixované sušienky polejeme roztopeným maslom a natlačíme do tortovej formy, aj po krajoch formy. Treba dávať pozor aby ste nemali príliš veľa "sušienkového cesta" v spodnom okraji formy, vtedy sa pri vyberaní torty z formy a pri krájaní okraj drví. Nám sa to stalo :-( . Takto pripravený korpus dáme na chvíľku do chladničky (10 - 15 min.) a potom na 5 - 8 min. do mierne predhriatej rúry.
Na krém si najskôr roztopíme bielu čokoládu nad parou, necháme ju chvíľu vychladnúť a potom ju zamiešame s mascarpone. Do takto pripravenej zmesi pridáme vyšľahanú šľahačku.
Krémom naplním vychladnutý korpus, ozdobíme ovocím a dáme schladiť do chladničky. |  |