Opäť Vám ponúkame recept na ľahké a chutné jedlo z dielne resp. kuchyne našich zákazníkov. My sme recept ihneď vyskúšali a musíme uznať, že špenátový koláčik chutil naozaj výborne. Dokonca aj členovia našej rodiny, ktorí nemajú špenát veľmi v láske, zjedli plný tanier.
Ďakujeme za výborný bezmäsitý tip na tieto letné dni.
Špenátový koláč so šampiňónmi
Príprava | 20 minutes |
Pečenie | 25 minutes |
Celkovo | 45 minutes |
Suroviny
- 1 lístkové cesto
- 1 mrazený špenát alebo 400 g čerstvého listového špenátu
- 125g šampiónov (množstvo podľa chuti)
- 250g ricotty alebo cottage cheesu bez príchute
- 150g tvrdého syru
- 1 cibuľa
- 1 PL olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
- prípadne cesnak
Postup
1. Rúru si vyhrejeme na 200°C. 2. Rozvaľkáme lístkové cesto, podľa veľkosti plechu a dáme do formy. Cesto popicháme vidličkou a zapekáme do zlatista 10 minút. Ak sa cesto bude nafukovať tak pichneme do nafúknutých kopčekov znovu. 3. Zatiaľ očistenú cibuľu najemno nakrájame a opražíme na rozpálenom olivovom oleji. 4. Na cibuľku dáme pokrájané šampiňóny a dusíme do mäkka. Pridáme špenát a opäť dusíme do mäkka. 5. Zmes necháme vychladnúť. Primiešame ricottu, alebo cottage cheese. Dochutíme soľou, čiernym korením a prípadne aj roztlačeným cesnakom. 6. Zmes rovnomerne rozotrieme na mierne zapečené cesto a posypeme postrúhaným tvrdým syrom. 7. Dáme zapiecť ešte na takých 10 – 15 minút, kým sa syr na vrchu neroztečie. |
Naše poznámky k receptu
Do silikónových foriem nemusíme dávať papier na pečenie a ani ich vymastiť.
1 Comment on Špenátový koláč so šampiňónmi
Leave a Reply
WordPress spam blocked by CleanTalk.
KIM
30. júla 2012 at 14:31 (11 rokov ago)Dobry napad. Spenat mam velmi rada a mozem ho jest kedykolvek.