Špaldová dvojfarebná bábovka
Príprava | 15 minutes |
Pečenie | 30 minutes |
Celkovo | 45 minutes |
Suroviny
- 100ml vody
- 100ml oleja
- 4 vajcia
- 200g práškového cukru
- 200g špaldovej hladkej múky (môžeme použiť aj klasickú hladkú)
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilínový cukor
- 1 banán nakrájaný na kolieska
- kúsky marcipánu
- hrozienka namočené v RuMe
- 2 polievkové lyžice kakaa
- biela a tmavá čokoláda
Postup
Naše poznámky k receptu
Môj recept je veľmi jednoduchý a vždy ho obmieňam. Základný recept mám od mojej mamy, ktorá ho má od tej svojej, no ja ho stále vylepšujem a experimentujem s tým čo mám doma. Používam mak, orechy, tvaroh, jahody, citrón, maliny, sušené brusnice namiesto hrozienok, ale banán a čokoláda to je nesmrteľná kombinácia ... aj keď bábovka je výborná aj čistá - bez lakociniek - mňam. (poznamky sú od našej zákazníčky Petry, ktorá nám poslala tento výborný recept do súťaže :)