Rumová bábovka s čokoládou

Rumová bábovka s čokoládou

Príprava 15 minutes
Pečenie 45 minutes
Celkovo 1 hour

Suroviny

Cesto

  • 250g tvarohu
  • 200g masla
  • 170g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 150g hladkej múky
  • 150g polohrubej múky
  • 1 vanilínový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 2-3 lyžice rumu
  • štipka soli

Poleva

  • 100g bielej čokolády
  • 70ml smotany na šľahanie

Postup

1. Vo väčšej miske dôkladne spojíme tvaroh, maslo a cukor a ku hmote pridávame postupne žĺtka. Bielka si necháme stranou.
2. V inej miske premiešame oba druhy múky, vanilínový cukor a prášok do pečiva. Vzniknutú zmes postupne pridávame ku tvarohovej a dobre spojíme, prilejeme rum.
3. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh a ten potom opatrne pridáme k tvarohovému cestu.
4. Do silikónovej formy dáme cesto. Trúbu predhrejeme na 150 stupňov a pečieme zhruba 45 min.
5. Vychladnutú bábovku prelejeme polevou: v kovovej miske vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu so smotanou. Zahrievame až získame tekutú a lesklú polevu. Pomocou noža alebo gumenou stierkou nanesieme polevu na bábovku.
IMG_0182

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.