Karamelová torta – narodeninová

Aj vaši tínedžeri nie veľmi obľubujú rodinné oslavy? Dokonca aj oslava vlastných narodením v kruhu rodiny je pre nich nuda? Niekedy sa im ani nečudujeme. Veď kto by rád počúval otázky niektorých rodinných gratulantov typu: Čo nové v škole? Máš už nejakú kamarátku?

Preto sme chceli oslávenca aspoň potešiť dobrý jedlom a hlavne dezertom. Nášmu tínedžerovi táto torta veľmi chutila, dokonca bola aj pochvala ….a to už je čo povedať :-)

Karamelová torta – narodeninová

Suroviny

  • 120g kryštálového cukru
  • 3 celé vajcia
  • 100g hladkej múky
  • 20g kakaa
  • 2 PL vody
  • 1 PL oleja
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 kondenzovaného sladeného mlieka - Salko
  • 250g masla
  • 500g jemného tvarohu
  • 250 ml kyslej smotany
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 100g práškového cukru
  • lentilky, plnené trubičky

Postup

Korpus:
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, za stáleho miešania pridáme vodu a olej. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Pridáme do vajíčkovej zmesi. Keďže sme použili Okrúhlu silikónovú formu na pečenie nemusíme ju vymastiť, stačí ak zmes naleje do formu a dáme piecť na 180 C cca. na 20 min.

Karamelový krém:
Kondenzované mlieko varíme s konzervou 2 hodiny vo vode. Necháme vychladnúť, odložíme 3 polievkové lyžice a ostatné zašľaháme do vymiešaného masla.

Tvarohový krém:
Zmiešame jemný tvaroh, pochúťkovú smotanu, práškový cukor (množstvo podľa potreby) a vanilkový cukor do hladkej peny.

Na vychladnutý korpus natrieme odložené 3 PL skaramelizovaného Salka a navrstvíme karamelový krém. Okolo celej formy sme na zdobenie použili plnené trubičky. Keď už boli trubičky okolo celého obvodu torty, pridáme tvarohový krém. Tortu odložíme do chladu.
Vrch torty sme ozdobíme lentilkami rovno pred podávaním.

Naše poznámky k receptu

Na pečenie korpusu sme použili silikónovú okrúhlu formu 26cm. Výhodou je, že ju nemusíte vymastiť ani vyložiť papierom na pečenie.

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.