Máme tu ďalšiu jahodovú pochúťku. Receptov na prípravu tohto dezertu je veľa. Namiesto riccoty môžete použiť jemný tvaroh, mascarpone alebo syr Lučina. Podľa toho čo máte momentálne doma. Rovnako sušienky môžu byť maslové, kakaové alebo mliečne. My sme použili cereálne. Tak šup do pečenia
Jahodový cheesecake
Príprava | 15 minutes |
Pečenie | 40 minutes |
Celkovo | 55 minutes |
Suroviny
cesto
- 200g sušienok
- 100g masla
plnka
- 1 šálka kryštálového cukru
- 500g riccoty
- 1 kelímok bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
- 2 vajcia
- 1 vanilkový lusk (môže byť aj vanilkový cukor)
- trochu nastrúhanej citrónovej kôry
- jahody podľa veľkosti formy
- želatína
Postup
Naše poznámky k receptu
Ak použijete silikónovú formu nemusíme ju vymastiť.
3 Comments on Jahodový cheesecake
Leave a Reply
WordPress spam blocked by CleanTalk.
Petra
10. júna 2012 at 13:18 (11 rokov ago)Vyzera vyborne, urcite ho vyskusam!
cukrik
11. júna 2012 at 7:13 (11 rokov ago)Mnam, hned som dostala chut. Jedine co doma nemam su jahody, tak si musim pockat
laskonka.sk
11. júna 2012 at 9:02 (11 rokov ago)Budeme sa tesit ak Petra a Cukrik vyskusate a nech Vam chuti