Recept na tieto nanuky sme prevzali od známej kuchárky Nigelly Lawson, pretože sme chceli vyskúšať žĺtkovú variáciu. Iné recepty čo sme našli sú vačšinou s použitím bielkov. Musíme skonštatovať, že tieto nanuky sú trochu sýtejšie, ale zato chutia viac smotanovo ako bielkové. Kto má rád takýto druh zmrzliny určite si príde na svoje.
Jahodovo – smotanové nanuky a la Nigella
Suroviny
- 250g jahôd
- 90g práškového cukru + 2 polievkové lyžice
- 250ml mlieka
- 250ml šľahačkovej smotany
- 5 žĺtkov
- vanilkový struk
- 1 lyžica citrónovej šťavy
Postup
Naše poznámky k receptu
Na vytvarovanie nanukov sme použili silikónové formy, ktoré sa veľmi jednoducho používajú a očaria vaše detičky a kamarátov :)
1 Comment on Jahodovo – smotanové nanuky a la Nigella
Leave a Reply
WordPress spam blocked by CleanTalk.
KIM
11. júna 2012 at 18:22 (11 rokov ago)Tak tieto recepty na nanuky ma uplne dostali. Uzasne! Aj super zrozumitelne napisany postup.