Občas sledujeme na markíze reláciu „Bez servítky“. Z farmárskych epizód nás zaujal recept na Čokoládovú tortičku http://bezservitky.markiza.sk/clanok/ich-recepty/recepty-jany-frckovej.html . V podstate suroviny na recept sú rovnaké ako na čokoládové brownies. Podobný recept sme vyskúšali aj my, len s malou obmenou. Namiesto klasického masla sme použili arašidové. Kombinácia čokolády a arašidového masla bola skutočne lahodná. Koláčik odporúčame určite podávať ešte teplý. Ako príloha môžu byť maliny, ríbezle, čučoriedky a vyskúšať môžete aj zmrzlinu alebo šlahačku. Mňam
Čokoládové mini bábovky alebo čokoládovo-arašidové brownies
Príprava | 30 minutes |
Pečenie | 25 minutes |
Celkovo | 55 minutes |
Suroviny
- 80g arašidového masla s kúskami arašidov
- 180g čokolády na varenie
- 40g kryštálového cukru
- 70g hladkej múky
- 2 vajcia
- štipka soli
Postup
1. Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej peny až kým zmes zdvojnásobí svoj objem. 2. Čokoládu nalámeme na kúsky a spolu s arašidovým maslom pomaly rozpustíme vo vodnom kúpeli. Po rozpustení necháme vychladnúť. Niekto rozpúšťa čokoládu aj maslo v mikrovlnke. S arašidovým maslom sme to neskúšali. 3. Do vyšľahanej vaječnej peny zľahka vmiešame vychladnutú čokoládu s arašidovým maslom, múku a štipku soli. Namiesto arašidového masla môžeme použiť aj klasické maslo. 4. Naplníme do 2/3 mini bábovky a dáme piecť do rúry predhriatej na 180 °C. Koláčik neskúšajte so špajdľou, brownies má byť vo vnútri vlhký. Či je správne upečený rozoznáme tak, že povrch je krásne lesklý a na bokoch sa cesto oddeľuje od formy. |
Naše poznámky k receptu
Zo silikónovej formy sa dajú mini bábovky krásne vybrať a nemusíme čakať kým vychladnú.