Čokoládová jeseň – SÚŤAŽ GIVEAWAY

Horúca čokoláda, čokoládové pralinky a čokoládové brownies v nás evokujú jeseň… Zobrať si dobrú knihu a so šálkou horúcej čokolády si spríjemniť jesenné večery je úplne ten najlepší relax.
Tento rok sme chceli byť trochu aktívnejšie a rozhodli sme sa vyrobiť si vlastné čokoládové pralinky. Veľmi sa nám tento nápad zapáčil a pravdaže aj celej našej rodine. Mali sme rôzne plány a nápady aké druhy praliniek spravíme.. veď predsa tie “obchodové” nie sú také vzácne ako doma pripravené. Keď sme si nakúpili všetky ingrediencie a začali študovať recepty, zistili sme, že spraviť pralinky nie je vôbec jednoduché ako sa na prvý pohľad zdalo. Náš prvý výtvor skončil v koši a druhý sme si museli zjesť samé. Mužská časť rodiny prehlásila, že sa to veľmi na pralinky nepodobá. Hmmmm… čo teraz? Necháme sa odradiť? Nie! Na webe sme našli rôzne rady na prípravu praliniek a musíme povedať, že je to celá veda. Napr. čokoláda sa nesmie variť len zohriať na 40 stupňov, niektorí tvrdia, že sa musí použiť iba špeciálna čokoláda na pralinky a iní zase, že stačí ta najlacnejšia. V jednom recepte sa píše, že čokoládu pri topení treba stále miešať, v inom zase, že treba občas odstaviť a pred naliatím do formy nechať chvíľku odstáť.
A tak skúšame ďalej. Hneď ako budeme mať nejaký “zaručený” recept tak sa s ním s vami podelíme a určite aj s ďalšími našimi skúsenosťami :)

Boli by sme však veľmi radi, ak sa podelíte s nami o vaše skúsenosti s výrobou praliniek. Skúšali ste to niekedy? Máte nejaké zaručené triky? Alebo ich iba radi kupujete a ochutnávate? :)

Pri tejto príležitosti nás napadlo na náš blog zaradiť aj prvú blogersku súťaž „Giveaway“.
Jedného výhercu odmeníme, ako inak než – Sadou troch silikónových foriem na čokoládové pralinky :)

PRAVIDLÁ NAŠEJ SÚŤAŽE:

Napísať do komentára pod tento článok Vaše skúsenosti s výrobou čokoládových praliniek, prípadne aké pralinky Vám najviac chutia alebo akú nezvyčajnú plnku praliniek ste ochutnali. Na koniec komentára nezabudnite napísať svoje meno alebo prezývku, pod ktorou vystupujete na facebooku. Zdielať informáciu o súťaži a dať nám „Like“ na našej FB stránke. (Obe pravidlá musia byť splnené aby sme Vás zaradili do GIVEAWAY.)

… budeme radi ak o tejto súťaži budete informovať buď na vašej FB stránke alebo na svojom vlastnom blogu. Ďakujeme.

Giveaway ukončíme 14.10.2012  a výherca bude náhodne vyžrebovaný pomocou random.org. Výsledok zverejníme na blogu aj na FB.

18 Comments on Čokoládová jeseň – SÚŤAŽ GIVEAWAY

  1. Viktoria Petkova
    4. októbra 2012 at 12:49 (5 rokov ago)

    S vyrobou este skusenosti nemam, no uz som nad tym rozmyslala :) netradicne pralinky ktore som chutnala boli s chili paprickou alebo s morskou solou, ale najviac mi chutia kavove, karamelove alebo len z cistej mliecnej cokolady :) mnam

    Odpovedať
  2. Marian
    4. októbra 2012 at 14:41 (5 rokov ago)

    Osobne skusenosti s vyrobou praliniek nemam, ale tie na obrazku od laskonka.sk vyzeraju uzasne… Urcite niektoru z nich kupim pre manzelku aby nam nieco pripravila :))) Mozno s tiramisu plnkou? :)

    Odpovedať
  3. Wow
    5. októbra 2012 at 15:27 (5 rokov ago)

    Raz som sa snazil robit cokoladu doma, len som si neuvedomil ze ciernu cokoladu treba roztapat nepriamo a ked som dal nadibu s cokoladou na ohen tak zacala sa pripalovat a nie topit :))
    Tie horne urcite mojou netidiu neboli robene lebo vyzeraju super :)

    Odpovedať
  4. Natália Mamonova
    5. októbra 2012 at 18:35 (5 rokov ago)

    No veru ani ja som ešte neskusala robiť domáce pralinky :) keď som videla tento post hneď som si spomenula na film “čokoláda” a živo predstavila team laskonky v takom nejakom prostredí vyrábať tento zázrak 😉 neviem si spomenúť na nezvyčajnu plnku, ale celkovo mi chutia pralinky od Guylian, a tie sú tuším mliecne.

    Odpovedať
  5. Petra
    5. októbra 2012 at 19:01 (5 rokov ago)

    Ja som uz pralinky robila. Treba roztopit cokoladu nad parou priblizne na 45 stupnov, pritom ju miesat. Potom na chvilku dat z pary dole, trochu nechat vychladnut ale stale miesat. Znavu dat na chvilku nad paru ale zohriat uz len na 35 stupnov. Potom hned naliat do foriem. Dat plnku a znovu doliat cokoladou. To su moje skusenosti.Tie formy na obrazku vyzeraju uzasne :-)

    Odpovedať
  6. Eva
    7. októbra 2012 at 14:27 (5 rokov ago)

    Moje skúsenosti s výrobou praliniek sú minimálne. Ale tie silikónové formy na pralinky sú perfektné, už ich mám. Ja som len rozpúšťala tmavú čokoládu a plnku som robila bielu z kokosu, rumu a salka. Moje pralinky boli krásne a všetkým aj chutili. Vyzerajú veľmi elegantne.

    Odpovedať
    • Eva
      7. októbra 2012 at 14:33 (5 rokov ago)

      Tieto pralinky som robila aj roztopením bielej čokolády a dovnútra som zaliala kakaovú plnku s kokosom, salkom a rumom a tiež boli krásne a veľmi chutné. Ale o samotnú výrobu nejakej čokolády som sa ešte nepokúšala

      Odpovedať
  7. Pavla Pekárová
    7. októbra 2012 at 16:56 (5 rokov ago)

    Vyrobiť domáce pralinky som sa pokúsila dva krát spolu s kamarátkou, z čokoládových čipsov určených na výrobu praliniek. Najprv som si naštudovala čo a ako, ako si pripraviť formu, temperovať čokoládu, ako vyklepať vzduch, ako správne plniť pralinky a konečne ako ich zatiahnuť. Oba výsledky síce neboli také, ako som dúfala, no neodradilo nás to a už plánujeme ďalšie čokoládové stretnutie.
    Najneobyčajnejšie pralinky som ochutnala pri návšteve Francúzska, kde sú čokoládovne asi v každom meste – spomínam si hlavne na tie s levanduľou, so slaninou, s wasabi a s bazalkou a olivami.

    Odpovedať
  8. Libuša
    7. októbra 2012 at 20:45 (5 rokov ago)

    Zatiaľ som pralinky neskúšala sama vyrábať, ale veľmi ma to láka, preto sa aj zapájam do súťaže. Najradšej mám višne v čokoláde, ale rada by som vyskášala vyrobiť aj pralinky z bielej čokolády.
    Libuša Vartovníková

    Odpovedať
  9. Andrea
    8. októbra 2012 at 7:32 (5 rokov ago)

    Raz som uz pralinky skusala robit, ale formou to nepripomínalo pralinky. Aspoň sa to dalo zjesť :-D. Najradšej mám plnené s likérom alebo orieškami. Chutí mi aj s čili papričkami.

    Odpovedať
  10. pralinky
    8. októbra 2012 at 17:19 (5 rokov ago)

    Ešte som neskúšala robiť pralinky, ale keďže milujem čokoládu (akúkoľvek) raz sa do toho pustím. Popravde doteraz som o niečom takom ani nevedela, nepočula. Iba cez víkend som si pozerala letáky a pozerám – forma na čokoládové pralinky. Normálne som sa čudovala, že čo to je. Dokonca som ešte ani nikde nevidela recept na tieto pralinky. Ale raz sa do toho určite pustím. Bola by som rada ak by sa mi podarilo vyhrať túto súťaž, a určite si nájdem recept na výrobu týchto praliniek (popozerám sa prve po tvojom blogu či niečo nenájdem) :)
    Na FB sledujem ako VeRonika Zorská, príp. ma nájdeš na maily veronika.zorska@centrum.sk :)

    Odpovedať
  11. Eva
    10. októbra 2012 at 19:45 (5 rokov ago)

    Dnes som opäť skúšala. Do bielych som vkladala brusnicu a do tmavých višňu máčanú v rume. Obe boli mňam

    Odpovedať
  12. tina79
    11. októbra 2012 at 8:53 (5 rokov ago)

    Pralinky som este neskusala robit. Ale kedze mam novucicku kuchynu ktoru este len zabehavam tak urcite vyskusam ak najdem recept ako nato :-). Ale teraz by som si dala take karamelove mnam mnam :-)

    Odpovedať
  13. Pralinky
    11. októbra 2012 at 9:17 (5 rokov ago)

    Pri robení praliniek sa najviac bojím, že čokoláda bude matná, preto s nimi veľa skúseností nemám.. milujem alkoholické pralinky, teda pralinky s alkoholovou náplňou :)

    Odpovedať
  14. Linda
    12. októbra 2012 at 14:25 (5 rokov ago)

    Cokoladove lanyze ste chutnali? kvoli nim som mozno ochotna sa zahlbit do tajov cokoladoveho umenia

    Odpovedať
  15. Súťaž
    14. októbra 2012 at 11:46 (5 rokov ago)

    Domáce pralinky,som ešte zatiaľ neskúšala urobiť :) Milujem čokoládu všeobecne,a určite nadíde raz čas,keď ich vyskúšam urobiť . Najviac mi chutili belgické pralinky,kvôli kvalitnej čokoláde . Možno sa však usmeje šťastie a vďaka Vám budem mať možnosť skúšať vyrobiť si vlastné.
    FB: Nikolka Capeková

    Odpovedať
  16. Lenka Šályová
    14. októbra 2012 at 11:55 (5 rokov ago)

    naša rodina miluje všetko čo je čoko … sme proste takí čokoholici a labužníci. Ešte sme nerobili pralinky, ale chce,e to skusiť

    Odpovedať
  17. Mária
    14. októbra 2012 at 18:18 (5 rokov ago)

    Mam rada akekolvek pralinky, no kedze mam diabetes mellitus, casto ich jest nemozem :( Tym padom som ich este ani nerobila…. zatial :) Uvitam teda na stranke akekolvek rady a napady, prip. overeny postup.

    Odpovedať

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.