Tento recept sme našli v staršej kuchárskej knihe po babičke. Naše babky vedeli čo je dobré dať do koláčikov.
Vynikajúce, musíte ochutnať.

Čerešňové tortičky
Príprava | 35 minutes |
Pečenie | 25 minutes |
Celkovo | 1 hour |
Suroviny
cesto
- 500g kompótových čerešní alebo višní
- 200g masla
- štipka soli
- 1 vanilkový cukor
- 150g krištálového cukru
- 1 čaj. lyžička citrónovej kôry
- 1 Lyžica čerešňovice
- 4 vajcia
- 270g hladkej múky
- 1 čaj. lyžička prášku do pečiva
Postup
1. Čerešne necháme odkvapkať a podľa možnosti z nich ešte vytlačíme šťavu. Rúru predhrejeme na 180 C. 2. Maslo s kryštálovým a vanilkovým cukrom, so soľou, s citrónovou kôrou a čerešňovicou vyšľaháme elektrickým šľahačom do penista. 3. Postupne pridávame vajcia, 250 g múky zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme na krém a premiešame. Zvyšnú múku dáme na hlboký tanier, čerešne nakrájame na kúsky a obalíme v múke. 4. Čerešne pridáme do cesta a opatrne vmiešame. Formu naplníme do 2/3 a pečieme v predhriatej rúre. 5. Upečené koláčiky necháme vychladnúť a vyklopíme z formy. |
Naše poznámky k receptu
Chutné čerešňové hviezdičky s čerešňovicou. Vynikajúce, musíte ochutnať.