Banánová Bábovka

Bábovka zrejme patrí k najznámejším múčnikom nielen na Slovensku. Môže sa podávať na raňajky k čaju alebo aj ako dezert ku kávičke po dobrom obede.  A keďže naše detičky majú veľmi radi banány, tak sme sa rozhodli pripraviť banánovú bábovku. A mala naozaj veľký úspech.

Banánová bábovka

Príprava 10 minutes
Pečenie 50 minutes
Celkovo 1 hour

Suroviny

  • 80g masla alebo rastliného tuku
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 vajcia
  • 150ml mlieka
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 250g polohrubej múky
  • 1 čaj. lyžička kypriaceho prášku
  • práškový cukor na posypanie
  • 2 banány

Postup

1. Zmäknutý tuk vymiešame s väčšou časťou krupicového cukru dopenista a postupne pridávame žĺtky.
2. Ošúpané banány roztlačíme vidličkou a s vlažným mliekom a citrónovou šťavou ich pridáme do žĺtkovej peny. Vmiešame časť preosiatej múky.
3. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme zvyšný cukor so zvyšnou múkou zmiešanou s kypriacim práškom a zľahka vmiešame do cesta.
4. Cesto nalejeme do silikónovej formy a v stredne rozohriatej rúre pomaly pečieme doružova asi 50 minút. Necháme krátko odstáť a vyklopíme. Upečenú bábovku pocukrujeme.

Obmena: Do cesta môžeme pridať opláchnuté hrozienka a nadrobno pokrájané kandizované ovocie. Bábovku na slávnostnejšiu príležitosť polejeme čokoládovou polevou.

Naše poznámky k receptu

Trošku netradičná, ale výborná bábovka, ktorá je ako stvorená na pečenie v našej silikónovej forme Slnečnica.

Leave a Reply

WordPress spam blocked by CleanTalk.