Bábovka je večná. S našou formou si tú Vašu každý zapamätá naveky.
Bábovka
Príprava | 15 minutes |
Pečenie | 40 minutes |
Celkovo | 55 minutes |
Suroviny
- 4-5 vajec
- 100ml oleja
- 100ml vody
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
- kakao
- 200g hladkej múky
- 200g práškového cukoru
Postup
1. Cukor a žĺtka spolu dobre vymiešame a postupne pridáme hladkú múku, prášok do pečenia, olej, vodu a opatrne pridáme vyšľahaný sneh. Keď máme cesto hladko vymiešané vylejeme ho do silikónovej formy. 2. Ak chceme mať cesto dvojfarebné, ešte pred vyliatím si odoberieme časť cesta, do ktorého primiešame kakao. Takto pripravenú hmotu nalejeme striedavo na spodok silikónovej formy a na ňu pomaličky vylejeme ostatné cesto. 3. Pečieme vo vyhriatej rúre asi pri 160° C - 170° C cca 40-45 minút. Po upečení necháme 2-3 min vychladnúť a vyklopíme. |
Naše poznámky k receptu
V našom recepte sme použili silikónovú formu Katedrála a s dvojfarebným cestom velmi pekne vynikla :)